JACOPO PAUSA – MY FAVOURITE COLOUR IS BLUES

Jacopo Pausa is afkomstig uit Brescia, Italië. Hij is slechts 21 jaar oud. Hij is als muzikant geïnspireerd door de muziek en stijl van Mark Knopfler en hij gebruikt als Knopfler de fingerpicking techniek.

‘My Favourite Colour is Blues’ is het tweede zelfgeproduceerde studio album van Jacopo Pausa. Het album is (uiteraard) sterk beïnvloed door Mark Knopfler en door blues artiesten zoals Charlie Musselwhite, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, BB King en anderen...

‘My Favourite Colour is Blues’ is een verzameling van 10 blues/rock nummers. Pausa zong en speelde op alle instrumenten (gitaar, bas, mondharmonica en keyboards), behalve op de (geprogrammeerde) MIDI-drums. Dat deed hij samen met Mattia Limenta, die ook de achtergrondzang doet.

Op dit album vertelt hij over zijn dagelijks leven, maar ook over zijn geschiedenis en zijn persoonlijke reis, zoals in het rockende nummer “Yourvech Town”, dat vertelt over zijn geboortestad. In “Magnetic Systems” vertelt hij over zijn werk als werknemer in een bedrijf waar ze magneten produceren en in het nummer “My Blue Little Girl” gaat over het moment dat hij verliefd werd op zijn blauwe Telecaster.

De nummers op het album zijn erg gevarieerd, maar klinken zoals o.a. “Out of Trend” en “Dedar Money” soms wat koel, erg clean en te weinig geleefd. Gelukkig zijn er nummers als “Giorgizzu”, “So Blue”, “The Meanest Boys in Town” en “Just a Soul” die prima rocken en grooven en die veel goed maken.

“Dat Jacopo Pausa van blauw houdt zie je aan zijn Telecaster én is ook op zijn nieuwe studio album ‘My Favourite Colour te horen... (ESC – rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

Album track list: 01. I Can’t Take no More – 02. Out of Trend – 03. So Blue – 04. Dedar Money – 05. The Meanest Boys in Town – feat. Gabriele Sottura – 06. My Blue Little Girl – 07. Yourvech Town – 08. Magnetic Systems – 09. Just a Soul – 10. Giorgizzu / Music/Lyrics by: Jacopo Pausa © 2020 | Album credits: Jacopo Pausa: vocs, guitars, bass, harp, keys, b-vocs / Gabriele Sottura: 1st guitar solo (5) / Mattia Limenta: b-vocs 

Discography JACOPO PAUSA: My Favourite Colour is Blues [2020] | The Truth [2019] | 

Artiest info
   
 

video